Performance parts

Performance Upgrades

Motorupgrades

Als autoliefhebbers begrijpen wij het proces maar al te goed. Het begint met een idee dat maandenlang in je hoofd rondspookt. ‘s Nachts doorzoek je het internet op zoek naar de juiste onderdelen en tuners. Gigantische intercoolers, carbon luchtinlaten, titanium uitlaatsystemen waarvan je inmiddels weet welk indrukwekkend geluid ze voortbrengen… Welkom in de betoverende wereld van cartuning!

Wij weten als geen ander dat perfect getunede auto’s geen concessies mogen doen aan kwaliteit. Snelheid is belangrijk, maar veiligheid staat altijd voorop. Bij XT Motorsport werken we uitsluitend met gecertificeerde topmerken. Samen met jou selecteren we de beste combinaties om jouw unieke visie werkelijkheid te maken.

INTERCOOLER

Een intercooler upgrade is een populaire modificatie voor turbogeladen voertuigen en biedt verschillende voordelen en eigenschappen die de prestaties kunnen verbeteren. Een intercooler is ontworpen om de temperatuur van de inlaatlucht te verlagen voordat deze de motor binnengaat. Dit resulteert in dichtere en koelere lucht, wat gunstig is voor de verbranding en de motorprestaties verbetert. Het koelen van de inlaatlucht kan het risico op detonatie (pingelen) verminderen, wat schadelijk kan zijn voor de motor. Een intercooler kan daarom bijdragen aan een veiligere en duurzamere motorwerking.

2. LUCHTFILTER

Een luchtfilter upgrade is ontworpen om de luchtopname te vergroten door de luchtstroom naar de motor te verbeteren. Dit resulteert in een verhoogde hoeveelheid lucht die beschikbaar is voor verbranding, wat kan leiden tot verbeterde motorprestaties, betere respons, efficiëntere verbranding en een langere levensduur van de motor. Luchtfilters zijn beschikbaar in verschillende stijlen en materialen, zo kan je een filter kiezen die het beste past bij jouw specifieke wensen. De R600 is 1 van de betere performance luchtbakken voor de Mk7, en Mk7,5 GTI

3. TURBO UPGRADES

Een turbocharger is als de hartslag van een performance motor. Het perst meer lucht in de cilinders, waardoor de verbranding efficiënter wordt en het vermogen exponentieel toeneemt.

4. HOGEDRUK BRANDSTOFPOMP

Een hogedruk brandstofpomp speelt een cruciale rol bij het leveren van de juiste hoeveelheid brandstof met hoge druk aan de injectoren voor een efficiënte verbranding. Andere voordelen zijn verbeterde motorprestaties, vlottere respons en minder warmteproductie. Het is belangrijk op te merken dat de prestaties van een hogedruk brandstofpomp nauw samenhangen met het algehele brandstofsysteem van een voertuig en de kwaliteit van de gebruikte brandstof.

5. SPORTUITLAAT

Een grotere downpipe diameter, ook wel bekend als een “high-flow downpipe,” biedt verschillende voordelen en eigenschappen voor voertuigen, vooral voor diegenen die streven naar verbeterde prestaties en efficiëntie. Dit zijn enkele van de belangrijkste voordelen en eigenschappen: Verbeterde uitlaatgastroom, toenemend vermogen:, snellere gasrespons, verbeterde efficiëntie, geluid en tuningmogelijkheden.

6. PERFORMANCE DUMPVALVES

Een dumpvalve, ook bekend als een blow-off valve (BOV) of bypassklep, is een component wat vaak wordt geassocieerd met turbocompressorsystemen. De dumpvalve voorkomt dat drukgolven, bekend als compressorpulsaties, terugstromen naar de turbo wanneer het gaspedaal wordt losgelaten. Ook kan een dumpvalve helpen om turbodruk vast te houden tussen schakelmomenten of bij het loslaten van het gaspedaal. Hierdoor blijft de druk beschikbaar wanneer je weer gas geeft, waardoor de respons op het gaspedaal wordt verbeterd en het vermogensverlies tussen schakelmomenten wordt verminderd. Een opvallende eigenschap van een dumpvalve is het kenmerkende geluid dat het produceert wanneer de turbodruk wordt afgevoerd. Voor sommige autoliefhebbers is dit een esthetische eigenschap die de algehele rijervaring verbetert. Sommige dumpvalve-upgrades zijn instelbaar, waardoor je de mate van afvoer van turbodruk kunt aanpassen aan jouw voorkeuren en rijstijl.

7. INLAATSPRUITSTUK

Een inlaatspruitstuk upgrade is een modificatie die vaak wordt uitgevoerd om de prestaties van een voertuig te verbeteren, vooral in combinatie met andere motor- en luchtinlaatmodificaties. De voordelen van een inlaatspruitstuk upgrade zijn o.a. de verbeterde luchtdoorstroming naar de motor, betere gasrespons, efficiëntere verbranding en kan bijdragen aan een beter geluid: Sommige inlaatspruitstukken kunnen het inlaatgeluid verbeteren, wat een sportiever geluid kan geven en de algehele rijervaring versterkt.

8. ZUIGERS EN DRIJFSTANGEN

Een upgrade van zuigers en drijfstangen is een geavanceerde modificatie die vaak wordt uitgevoerd door autoliefhebbers en racers die streven naar aanzienlijke verbeteringen in de prestaties en duurzaamheid van hun voertuigen. De belangrijkste voordelen zijn o.a. een verhoogd motorvermogen en koppel: Hoogwaardige zuigers en drijfstangen zijn vaak lichter en sterker dan standaardcomponenten, waardoor de motor efficiënter kan draaien en meer vermogen en koppel kan genereren. Verbeterde zuigers en drijfstangen zijn bestand tegen hogere belastingen en temperaturen, wat de levensduur van de motor kan verlengen en het risico op mechanische storingen kan verminderen. De geometrie van zuigers en drijfstangen kan worden aangepast om de verbrandingskamer te optimaliseren, wat resulteert in een efficiëntere verbranding en betere prestaties.

XTM Chiptuning

Selecteer een auto

MIS NIETS VAN XT MOTORSPORT !

PERFORMANCE NIEUWS, SPECIALE ACTIE’S & CUSTOM PROJECTEN

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

AFspraak maken