Software tuning

Multitronic Tuning

HET TUNEN VAN DE DYNAMIC- EN SPORTSTAND VOOR MEER BALANS

Voor zowel de VAG-benzinemotoren als de dieselmotoren met een Multitronic automaatbak hebben wij een speciaal programma ontwikkeld om de D- en S-standen te optimaliseren. Door deze aanpassingen presteert uw auto niet alleen beter, maar ervaart u ook een aanzienlijk prettigere rijervaring.

In veel gevallen zijn de fabrieksinstellingen van moderne Multitronic automaatbakken te economisch afgesteld. Dit resulteert in een laag motortoerental van rond de 1000 rpm bij lagere snelheden en belastingen. Dit kan leiden tot een hoorbare dreun vanuit het motorruim.

Aan de andere kant is de S-stand vaak te sportief ingesteld voor regulier verkeer, waardoor deze stand minder bruikbaar is voor dagelijkse ritten. Ons speciaal ontwikkelde programma biedt hier een uitkomst en zorgt voor een meer evenwichtige en aangename rijervaring, ongeacht de stand waarin u rijdt.

Onze Multitronic software-aanpassingen zorgen voor een optimale afstemming tussen de D- en S-standen en de karakteristieken van de motor. In de aangepaste D-stand zal de motor draaien tussen de 1500 en 2000 rpm, in plaats van de originele 1000 tot 1400 rpm. Dit zorgt voor betere prestaties en een meer comfortabele rijervaring. In de S-stand zal het toerental zich bevinden tussen de 2250 en 2750 rpm, wat een verbetering is ten opzichte van het originele toerental dat al snel 3000 rpm bereikt.

Voor bezitters van benzine-modellen is het daarnaast interessant om het maximale toerental bij volledige acceleratie te verhogen. Dit draagt bij aan een meer responsieve en dynamische rijervaring, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort of de efficiëntie van de auto.

Multitronic software-aanpassingspakket
Prijs: €450,- *

Combinatie van motor-tuning en multitronic tuning
Meerprijs: €350- *

*Al onze prijzen zijn incl. BTW.. Op al onze leveringen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

XTM Chiptuning

Selecteer een auto

AFspraak maken