Services

CARBON & ENGINE CLEANING DIESEL

GOED ONDERHOUD VOOR HET BEHOUD VAN KRACHTIGE PRESTATIES

Een goed onderhouden auto is essentieel voor een langdurige en probleemloze rijervaring. Bij XT Motorsport zien we regulier onderhoud niet enkel als een taak, maar als een investering in de prestaties, veiligheid, betrouwbaarheid en waarde van jouw voertuig. Ontdek hoe wij de zorg voor jouw auto serieus nemen en een breed scala aan diensten bieden om ervoor te zorgen dat jouw auto altijd in topconditie is. 

Een optimaal presterende diesel motor vereist drie cruciale elementen voor verbranding, zuivere lucht, precieze brandstoftoevoer en correcte compressiehitte / ontsteking. Indien een van deze elementen niet optimaal is, zal het motormanagement moeten ingrijpen om dit te corrigeren, met verminderde prestaties als gevolg.

BG Totaal Reiniging verzekert dat uw motor op alle drie de cruciale gebieden; lucht, brandstof en compressie weer optimaal presteert.

1. LUCHT

Met behulp van onze BG Diesel Induction cleaner ( chemische vloeistof ) wordt uw inlaatsysteem grondig gereinigd, waardoor uw motor weer vrij kan ‘ademen’ en alle roet / kool aanslag wordt verwijderd.

2. BRANDSTOF

Onze 245 behandeling zorgt ervoor dat de Dieselinjectoren weer optimaal functioneren en alle koolstofafzettingen verwijderen.

3. HITTE EN COMPRESSIE:

iDe Engine Performance Restoration (EPR) behandeling optimaliseert de compressie en zorgt tegelijkertijd voor een volledige reiniging van het oliesysteem.

Het gehele proces van deze service neemt slechts twee uur in beslag en vereist nagenoeg geen demontage van componenten.

PRIJS TOTAAL REINIGING + OLIE SERVICE - DIESEL

4 cilinders: € 995,- *
5 cilinders: € 1095,- *
6 cilinders: € 1195,- *
8 cilinders: € 1495,- *

BG DIESEL EGR SERVICE REINIGING

Onderhoud van EGR-systemen (Exhaust Gas Recirculation) in dieselmotoren is essentieel voor de goede werking van het voertuig. Deze systemen functioneren onder extreme omstandigheden en zijn daardoor gevoelig voor ophoping van koolstofafzettingen. Deze afzettingen kunnen verschillende negatieve effecten hebben op de prestaties en het brandstofverbruik van het voertuig.

Als er te veel koolstofafzetting is, kan de EGR-klep open blijven staan. Dit verstoort de lucht-brandstofverhouding van de motor, wat resulteert in verminderd motorvermogen, slechte acceleratie en een ruw stationair draaien van de motor. In extreme gevallen kan het zelfs leiden tot problemen met de turbodruk.

Daarnaast kunnen koolstofafzettingen ervoor zorgen dat de EGR-klep niet goed sluit. Dit kan leiden tot zogenaamd ‘kloppen’ van de motor, een hogere motortemperatuur en een toename van de uitstoot van stikstofoxiden (NOx). Al deze factoren dragen bij aan een inefficiënter brandstofverbruik.

Om deze problemen te voorkomen, beschikken wij over een speciale Diesel EGR reinigingstool. Deze tool is ontworpen om effectief de EGR-systemen van Euro5- en Euro6-motoren te reinigen, waardoor de bovengenoemde problemen kunnen worden aangepakt en voorkomen.

Het regelmatig schoonmaken en onderhouden van het EGR-systeem is dus essentieel voor de levensduur en efficiëntie van uw dieselmotor.

PRIJS BG DIESEL EGR SYSTEM SERVICE

€ 450,- *

*Al onze prijzen zijn incl. BTW.. Op al onze leveringen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

XTM Chiptuning

Selecteer een auto

AFspraak maken